Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a organizat vineri o activitate preventivă destinată conducătorilor auto și pasagerilor din autoturismele care tranzitează municipiul Bistrița. 

 

Astfel, în Piața Petru Rareș, participanții la trafic (conducători auto și pasageri) au fost opriți în trafic și invitați de polițiști să testeze simulatorul de accidente, un dispozitiv care demonstrează eficacitatea și importanța purtării centurii de siguranță. Șoferii care au fost prinși fără centură de siguranță au scăpat de amendă dacă au testat simulatorul de accidente, având ocazia să vadă ce se întâmplă în cazul unui impact la viteza de 45 de km/h.

După ce au văzut exact ce se poate întâmpla la un impact produs la o viteză de 45 de km/h, șoferii au afirmat că se vor gândi de două ori înainte de a mai renunța la centura de siguranță în trafic.

În plus, tot cu această ocazie, șoferii și nu numai au mai avut posibilitatea să testeze efectele consumului de substanțe psihoactive sau alcool, probând ochelari care simulează efectele și stările create, aceștia fiind oferiți de către Asociația Siguranței Rutiere Psihotrafiq.

Activitatea a avut drept scop creșterea nivelului de siguranță a participanților la traficul rutier prin sensibilizarea acestora în privința adoptării unor măsuri preventive (portul centurii  de siguranță, evitarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.