Sorin Hangan (PNL): Am văzut ce s-a realizat şi ce se putea face! E timpul pentru un nou proiect, care să relanseze Bistrița

Consilierul local liberal Sorin Hangan a criticat dur administrația locală condusă de primarul Ovidiu Crețu, care deși dispune de un buget generos, lasă de izbeliște infrastructura municipiului Bistrița. Asta în timp ce, aceeași administrație a contractat un împrumut bancar din care a cheltuit circa 5 milioane de euro pentru pârtia de schi nefuncțională de pe Dealul Cocoș. Hangan susține că pentru Bistriţa trebuie pregătit un nou proiect, care să relanseze oraşul.

 

Sorin Hangan, consilier local PNL și totodată om de afaceri, a criticat în termeni duri pe Facebook administrația condusă de Ovidiu Crețu și modul în care aceasta cheltuiește banul public. Alesul local liberal spune că, cu banii care se adună la bugetul local, în 10 ani s-ar putea construi un oraș nou.

Bistriţa are un buget de aproximatv 45 milioane euro. În zece ani, eu cred că poţi face un oraş nou. Şi vorbesc în cunoştinţă de cauză. De aproape 30 de ani lucrez în mediul privat şi ştiu ce înseamnă să faci un km de drum sau cât costă un mp atunci când construieşti o şcoală„, a scris pe Facebook Sorin Hangan.

Alesul liberal bistrițean arată că în timp ce firmele din municipiu plătesc taxe și impozite, acestea nu eneficiază de niciun avantaj, infrastructura Bistriței un dezastru.

Bistriţa beneficiază de un suport financiar extraordinar. Firmele din oraş aduc bani mulţi la bugetul local, fără să fi beneficiat de vreun avantaj. Nici astăzi strada Tărpiului nu este la un standard minim de funcţionare, deşi acolo lucrează peste 10.000 de angajaţi. Nu are niciun trotuar, elevii merg la şcoală pe carosabil.

Nici centrul oraşului, nici periferia sau localităţile componente nu are un concept urbanistic. Cablurile atârnă pe pe clădirile istorice, iar faţadele şi carosabilul sunt într-o continuă degradare. I.L. Caragiale, Lupeni, Dogarilor, Baba Novac, Dobrogeanu-Gherea, Țibleșului, Vasile Alecsandri, Al. Vlahuță, Mihail Kogălniceanu, Zorilor, sunt sunt în jurul pietonalului, dar nu e o plăcere să faci o plimbare pe jos„, a scris Hangan.

Într-o situație dezastruoasă este și Piața Agroalimentară Decebal, motiv pentru care fermierii își vând produse pe prețuri de nimic, în timp ce marile lanțuri de magazine fac bani frumoși în Bistrița.

Aşadar avem bani, dar nu ştim ce să facem cu ei. Piaţa agroalimentară este o altă zonă rău famată, dar extrem de circulată fiindcă nu avem alta. E o situaţie foarte neplăcută pentru un orăşean. E şi motivul pentru care marile lanţuri de magazine, care importă legume şi fructe fac mulţi bani în Bistriţa. Se cumpără mere cu 5 lei, iar cele ale producătorilor locali, care costă 2 lei, îngheaţă în piaţă.

Poate nu ar fi o mare problemă nerealizarea unor obiective, dar când iei bani din bancă şi faci o pârtie care consumă foarte mulţi bani, atunci sigur că lucrurile se complică„, arată liberalul bistrițean.

Domnule primar, ne apropiem de votul pentru buget. Am votat din 2012 încoace să asfaltăm străzi, să construim grădiniţe, să modernizăm malurile râului, să facem o piaţă modernă şi să avem piste de biciclete. Toate astea le-am votam. Nu vă mai întreb de ce nu le-aţi făcut şi de ce stau 10 milioane de euro în cont necheltuiţi, nici câte dobânzi aţi plătit pentru credite. Ca ales local am văzut ce s-a realizat şi ce se putea face şi de acea cred că e timpul pentru altceva.

Pentru Bistriţa trebuie pregătit un nou proiect, în jurul unor oameni, care să relanseze oraşul şi să dea o şansă noilor generaţii. Nu avem nevoie de mari programe sau de oameni providenţiali, ci de o echipă care să-şi stabilească priorităţile şi să dinamizeze viaţa oraşului„, a mai adăugat Sorin Hangan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.