Tabără cu activități interactive pentru 50 de copii din Bistrița

50 de copii din Bistrița participă, în această perioadă, la cea de-a doua ediție a unui proiect derulat de Asociația de părinți ”Sfântul Stelian” și intitulat ”O săptămână trăită din plin”. Programul cuprinde o serie de activități interactive și ateliere menite să le ofere copiilor și alte variante de a își petrece timpul liber. 

Proiectul presupune organizarea unei săptămâni active în cadrul căreia participanţii, în număr de 50 de elevi şi tineri, vor lua parte la activităţi de recreere, ecologizare, ateliere de hand-made şi informare. Activităţile îşi propun să îi scoată pe copiii şi tinerii participanţi din mediul în care sunt familiarizaţi şi să îi ajute să conştientizeze că au capacitatea de a se plia pe un mediu nou, cu care se pot familiariza prin interacţiune şi comunicare „face to face”” spune Iuliana Matean, manager de proiect şi vicepreşedinte al Asociaţiei de părinţi „Sfântul Stelian”.

Practic, în cadrul celor 5 zile de desfăşurare a taberei, cei 50 de participanţi vor lua parte la activităţi sportive, de ecologizare, vor fi informaţi cu privire la ceea ce este voluntariatul şi care este scopul acestuia, vor lucra în echipă la ateliere hand-made de brăţări, cruciuliţe, pictură, quilling, fimo, pictură pe tricou, își vor întări cunoștințele cu privire la sărbătorirea centenarului.

Copiii şi tinerii participanţi vor fi îndrumaţi în cadrul activităţilor de profesori şi voluntari de la Colegiul Tehnic INFOEL şi Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistrita. De asemenea, în cadrul activităţilor de formare vor avea traineri acreditaţi CNFPA.

”La finalul activităţilor participanţii vor avea mai multă încredere în ei şi capacităţile lor sociale, ceea ce va crea un efect de feedback pozitiv pentru societate” mai afirmă Iuliana Matean.

Proiectul este cofinanţat din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pe anul 2018.

Prima ediție a acestui proiect, derulată anul trecut, a fost un real succes.

FOTO: Prima ediție a proiectului ”O săptămână trăită din plin”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.