Rezerviştii aflaţi în planurile de mobilizare, chemaţi la unităţile militare. Exercițiu în Bistrița-Năsăud și Cluj

Prefectura județului Bistrița-Năsăud anunță că în perioada 4 – 6 septembrie, rezerviștii aflați în planul de mobilizare sunt chemați la unitățile militare.

Autorităţile din Bistrița-Năsăud doresc să verifice stadiul de pregătire în cazul unor posibile probleme, dar și să actualizeze datele de evidență militară.

În perioada 4 – 6 septembrie, în județele Bistrița-Năsăud și Cluj se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne” arată Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, pe timpul exercițiului, rezerviștii aflați în planurile de mobilizare sunt chemați la unitățile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale in vigoare.

Exercițiile de acest tip se planifică și organizează periodic în toate județele țării, în baza aprobării Consiliului Suprem de Apărare a Țării, dată cu cel puțin un an înainte de desfășurarea propriu-zisă a acestora”, se arată în comunicatul Prefecturii Brăila,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.