Un incident grav a avut loc, luni spre marți noaptea, în localitatea Maieru din județul Bistrița-Năsăud, unde un tânăr a fost înjunghiat în abdomen de un alt tânăr cu care intrase într-un conflict. Ulterior, victima a fost lăsată să agonizeze în fața barului. Agresorul a fost prins câteva ore mai târziu, pe raza orașului Sângeorz-Băi.

 

Între victimă și agresor a început un conflict spontan într-un bar din localitatea Maieru. Ulterior, cei doi au ieșit afară, iar unul dintre ei, un tânăr de 22 de ani din Sîngeorz-Băi a scos un cutter cu care l-a înjunghiat pe adversarul său, un tânăr de 29 de ani din Maieru, în zona abdomenului și a toracelui. Victima a căzut înconștintă la pământ, unde a zăcut până când a fost descoperită de o altă persoană în fața barului, care a sunat de urgență la 112.

La fața locului a ajuns un echipaj medical care i-a acordat primul ajutor bărbatului și l-a transportat la Spitalul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, a precizat că bărbatul a fost operat în cursul nopții.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani din Maieru, care a ajuns astă noapte la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița în stare gravă, cu o plagă penetrantă perforantă toracică, în șoc hipovolemic și cu insuficiență respiratorie, a fost supus intervenției chirurgicale. A rămas internat în Secția Antestezie-Terapie Intensivă, fiind conștient, stabil hemodinamic și respirator și se află sub atenta supraveghere a medicilor”, a declarat Camelia Strungari.

Cel care l-ar fi înjunghiat pe tânăr a fost prins câteva ore mai târziu, pe raza orașului Sângeorz-Băi și este audiat de polițiști.

„Azi-noapte, polițiștii Secției 7 l-au depistat și prins pe un tânăr de 22 de ani, din Sângeorz-Băi, bănuit de comiterea unei agresiuni. În prezent acesta se află la audieri, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc evenimentul. În fapt, politiștii au stabilit faptul că, în timp ce se aflau într-un bar din Maieru, un urma unui conflict spontan, tânărul de 22 de ani l-ar fi rănit, în zona abdomenului, cu un cutter, pe un altul de 29 de ani, din Maieru, după care a plecat de fața locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.