Tânărul din Bistrița-Năsăud acuzat de moartea unui consătean ce a ars de viu, eliberat din arest preventiv! Decizia aparține CA Cluj

Claudiu Vasile Mureșan, tânărul din comuna bistrițeană Coșbuc, care la începutul lunii august a fost arestat preventiv, după ce procurorii l-au acuzat de moartea lui Radu Tîrnovan, paznic la o fabrică de prelucrare a lemnului din localitate, a fost eliberat. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj a desființat, luni, decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud pronunțată în urmă cu circa 10 zile, considerând că procurorii nu au suficiente probe astfel încât tânărul să stea după gratii.

 

Luni, la Curtea de Apel Cluj a fost judecată contestația depusă de Claudiu Vasile Mureșan împotriva măsurii arestului preventiv încuviințată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud pe data de 3 august.

Judecătorul de drepturi și libertăți a ajuns la concluzia că procurorii nu au suficiente probe pentru a-l ține după gratii pe tânăr, potrivit Gazeta de Bistrița. Mai mult decât atât, nu a fost aplicată nicio altă măsură preventivă.

În baza art. 4251 alin7 pct. 2 lit b Cpp admite contestaţia formulată de către inculpatul MCV, împotriva încheierii penale 53/CC/03082018 a Tribunalului Bistriţa Năsăud pe care o desfiinţează în totalitate şi pronunţând o nouă hotărâre :

Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în dosarul nr 866/p/2018 împotriva inculpatului MCV, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de omor prev de art 188 alin. 1 Cod penal cu aplic art 113 Cod penal Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului MCV dacă nu este arestat în altă cauză.

Cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta contestaţie rămân în sarcina acestuia Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 13 august 2018„, este soluția judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj.

 

Claudiu Mureșan din comuna bistrițeană Coșbuc este acuzat de omor, după ce pe data de 1 august ar fi ucis un consătean.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, tânărul, în timp ce se afla în incinta unei firme de prelucrare a lemnului din comună, a avut un incident violent cu Radu Târnovan, angajat acolo ca paznic, care a căzut pe banda transportoare a materialului lemnos și a ajuns în cuptorul încins al centralei termice.

„Victima a fost abandonată de inculpat și a decedat prin incinerare”, au precizat procurorii în documentul citat.

Claudiu Mureșan a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe data de 3 august, magistrații de la Tribunalul Bistrița-Năsăud au admis propunerea înaintată de procurori, de arestare preventivă pentru 30 de zile a tânărului. Decizia tribunalului nu a fost defintivă și a fost contestată de tânăr la Curtea de Apel Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.