Tânărul din Târlișua care a băgat în mormânt un taximetrist, în urma unui accident de circulație, condamnat cu executare! Sentința nu este definitivă

Tânărul din Târlișua care, în toamna anului trecut, s-a urcat beat la volan și a provocat un accident de circulație soldat cu moartea unui taximetrist în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat de către magistrații Judecătoriei Beclean la închisoare cu executare . Sentința nu este defintivă și poate fi atacată în apel în termen de 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Cluj.

 

 

Accidentul a avut loc pe DN 17, în localitatea Coldău, pe data de 1 octombrie 2017, în jurul orei 4 dimineaţa. După ce a petrecut la o nuntă în oraşul Beclean, Gabriel Rus s-a urcat băut la volanul unui VW Touareg. Claudiu Zegrean, taximetristul în vârstă de 22 de ani, originar din Mogoşeni, a fost să ia trei clienţi care participaseră la o altă nuntă ce avea loc  la restaurantul Belvedere din Coldău. La întoarcere, pe DN17, pe panta de coborâre de la Podul Coldăului, drumul său s-a întretăiat cu cel al lui Gabriel Rus. A fost secunda fatală. Bolidul condus de Gabriel Rus a pătruns pe contrasens şi a lovit în plin taximetrul condus de Claudiu Zegrean.

Claudiu Zegrean, taximetristul care a plătit cu viața din cauza inconștienței lui Gabriel Rus

Impactul a fost atât de puternic încât taximetrul a fost aruncat deasupra unui parapet de protecţie de pe marginea drumului, iar Claudiu Zegrean a fost prins între fiarele contorsionate şi a intrat în stop cardio-respirator. În accident au fost rănite și cele trei persoane care se aflau în taximetru în momentul producerii accidentului. Echipajele de prim ajutor venite la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru tânărul taximetrist.

Gabriel Rus a fost reţinut în acea noapte pentru 24 de ore, iar a doua zi a fost prezentat instanţei de la Judecătoria Beclean cu propunere de arestare preventivă. Asta în condiţiile în care, în urma testării cu alcooltestul, aparatul indica o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aer expirat, iar buletinul de analiză toxicologică arăta o alcoolemie de 1,25 g ‰.

Mai mult decât atât, se pare că într-o primă fază, Gabriel Rus a încercat să dea vina pe altcineva, susţinând în faţa poliţiştilor că nu el s-a aflat la volan în momentul producerii accidentului.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Beclean a considerat că faptele comise de Gabriel Rus – conducere sub influenţa alcoolului şi omor din culpă – sunt demne de măsura arestului preventiv.

Tânărul din Târlişua, evident, nu s-a împăcat cu situaţia şi a înaintat recurs la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a considerat că Gabriel Rus poate sta în arest la domiciliu, nu în „beciul” de la IPJ.

Pe 19 ianuarie 2018, Gabriel Rus a fost trimis în judecată, procesul pe fond începând în luna iunie, la Judecătoria Beclean. Luni, magistrații au pronunțat sentința, Gabriel Rus fiind condamnat la 2 ani și 7 luni cu executare. Deocamdată, acesta va rămâne în arest la domiciliu până când în dosar va exista o sentință definitivă.

Condamnă pe inculpatul R.G. la pedeapsa finală de 2 ani şi 7 luni închisoare, în regim de detenție.

Deduce din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, respectiv de la 1.10.2017, la zi.

Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpat„, este decizia judecătorilor din Beclean.

La începutul lunii octombrie, înainte de a fi pronunțată o sentință, instanța a dispus disjungerea laturii civile care va fi judecată în continuare într-un dosar separat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.