Polițiștii bistrițeni au organizat, vineri, o acţiune de control pentru verificarea legalităţii efectuării transportului public de persoane în regim taxi. Astfel, patru echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud s-au aflat în diferite zone ale municipiului, iar taximetriștii au fost trași pe dreapta de oamenii legii.

„Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei ai Biroului Rutier au acționat pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor legale în vigoare, de către taximetriști. Astfel, polițiștii au acționat cu patru echipaje, în zona stațiilor de taxi de pe raza municipiului Bistrița, ocazie cu care au verificat legalitatea transportului rutier public precum și dotarea corespunzătoare a taximetrelor” arată Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, într-un comunicat de presă.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2340 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie.