Tibi Useriu aleargă 700 km pentru Via Transilvanica la Yukon Arctic Ultra (FOTO/VIDEO)

Ultramaratonistul Tibi Useriu își testează din nou limitele, de această dată alegând să alerge 700 km pentru proiectul Via Transilvanica la Yukon Arctic Ultra, cursă care se desfășoară la începutul lunii februarie, în Canada, unde temperaturile pot ajunge chiar și la -50 de grade Celsius.

După ce a câștigat de trei ori 6633 Arctic Ultra, unul dintre cele mai dure ultramaratoane din lume, bistrițeanul Tibi Ușeriu se aventurează într-o nouă competiție de acest gen – Yukon Arctic Ultra, dedicând această nouă provocare drumului care unește: Via Transilvanica!

Astfel, Yukon va deveni, în curând, cel mai nordic punct de pe planetă unde ajunge să fie cunoscut Drumul.

”Într-o bună zi, după ce am stat o vreme îndelungată de unul singur, am descoperit că există posibilitatea să alerg. De atunci alergarea a devenit pentru mine sinonimă cu libertatea. Sinonimă cu un parcurs și cu un sens. Nu am alergat niciodată de dragul performanței sportive, pentru bani sau pentru premii. Am urmărit mereu ceva personal. Am căutat să mă împac iar și iar cu mine însumi, să mă regăsesc. Cu fiecare cursă în care mă implic, descopăr un alt Tibi decât cel pe care îl știam cândva. În ‪3 februarie‬ voi lua startul la o nouă cursă extremă: Yukon Arctic Ultra. Voi încerca să parcurg cei aproape 700 de kilometri cu gândul la un drum de acasă, al nostru. Fiindcă Via Transilvanica, o să vedeți, într-o bună zi va face parte din viața multor români și străini. Alerg așadar ca ambasador al Via Transilvanica, acest Camino românesc, care ne poate aduce pe toți mai aproape unii de alții. Iar acum, parcă e nevoie de acest lucru mai mult ca niciodată” a declarat Tibi Ușeriu.

Tibi Ușeriu aleargă 700 km pentru Via Transilvanica!

Tibi Useriu aleargă 700 km pentru Via Transilvanica la Yukon Arctic Ultra!Tibi dedică această nouă provocare drumului care unește: Via Transilvanica! Astfel, Yukon va deveni în curând cel mai nordic punct de pe planetă unde ajunge să fie cunoscut Drumul. Povestea Via Transilvanica a început anul trecut cu primii 140 km marcați cu borne și semne indicatoare. Împreună cu Tibi, ne dorim să realizăm și să deschidem publicului acest traseu de 1000 km cât mai repede cu putință și de aceea vă chemăm să ne fiți alături și să contribuiți fiecare. Via Transilvanica are nevoie de voi, Tibi are nevoie de susținerea voastră, până la capăt!Pentru contribuții, puteți intra aici: https://www.viatransilvanica.com/contribuieTasuleasa Social îți mulțumește de pe acum!

Publicată de Tasuleasa Social pe Miercuri, 30 ianuarie 2019

Povestea Via Transilvanica a început anul trecut, fiind proiectul de suflet al Asociației Tășuleasa Social. Primii 140 km din acest amplu proiect au fost marcați cu borne și semne indicatoare pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud.

FOTO/VIDEO: Facebook – Tășuleasa Social

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.