Transportatorii de material lemnos, verificați în trafic de polițiști! Marfă de peste 12.000 lei, confiscată

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Bistrița-Năsăud, în colaborare cu jandarmii, specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor și lucrători din cadrul ocoalelor silvice de regim au acționat, în perioada 20-21 martie, pentru prevenirea delictelor silvice și braconajului piscicol, pe Valea Ilvelor.

 

Acțiunile au urmărit combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos,  sens în care au fost oprite în trafic, pentru control, 21 de transporturi de material lemnos.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 10 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.000 lei. Dintre acestea, 9 sancțiuni, în valoare de 18.000 lei, au fost aplicate pentru nereguli la regimul silvic, conform Legii 171/2010. Totodată, a mai fost aplicată o sancțiune cu avertisment, pentru nereguli la regimul rutier, conform O.U.G. 195/2002. Ca măsură complementară, a fost dispusă ridicarea în vederea confiscării a cantității de 31,974 metri cubi de material lemnos, în valoare de 12.379 de lei.

 

Pentru verificarea modului de respectare a legislației din domeniul pescuitului sportiv, a fost constituită o echipă mixtă, formată din polițiști, jandarmi și inspectori din cadrul Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Bistrița-Năsăud.

 

FOTO: Arhivă

         

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.