Trei case de tip familial pentru copiii din centrele de plasament vor fi inaugurate în Bistrița-Năsăud

Fundația Hope and Homes for Children, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bistrița-Năsăud vor inaugura, săptămâna viitoare, trei case de tip familial dezvoltate de fundație în orașele Năsăud și Bistrița.

Noile locuințe pentru copii au fost construite în cadrul unei ample acțiuni a Fundației Hope and Homes for Children prin care s-a urmărit închiderea Centrului de Plasament de la Năsăud.

”Procesul de închidere a Centrului de Plasament Năsăud a început în septembrie 2014, când în instituție se aflau 70 de copii și tineri. Hope and Homes for Children, în colaborare cu DGASPC Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean, au dezvoltat trei case de tip familial în localitățile Năsăud și Bistrița, în care vor locui 42 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani” anunță reprezentanții Fundației Hope and Homes for Children.

Spre exemplu, una dintre casele de la Năsăud (FOTO) are 5 dormitoare, 4 băi, o bucătărie și o cameră de zi, cu un spațiu de locuit de 240 mp și o grădină mare și frumoasă, de aproximativ 350 mp. În acest imobil vor locui 12 copii, care vor învăța să se gospodărească exact ca într-o familie.

Pe parcursul procesului de închidere, 40 de copii au părăsit centrul de plasament, fie prin integrarea lor în familiile naturale, sprijinirea pentru inserția socio-profesională, integrarea în familii de plasament sau transferul în alte servicii de protecție ale DGASPC Bistrița-Năsăud. Pe parcursul proiectului, numărul total de beneficiari a ajuns la 82 de copii și tineri.

Cele trei case de tip familial vor fi inaugurate în zilele de 3 iulie – la Năsăud și 4 iulie – la Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.