Trei tineri bistriţeni, cu dosar penal din cauza unei maşini! Cum s-a ajuns aici

Trei tineri din comuna bistriţeană Maieru s-au ales cu dosar penal din cauza unei maşini, care a trecut dintr-o mână în alta şi în final a ajuns într-un gard. Poliţiştii au descoperit maşina şifonată, cu un tinerel lângă ea, aflat sub aburii lui Bachus.

 

În noaptea de duminică spre luni, aflându-se în executarea serviciului de patrulare, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat pe raza localității Maieru, un autoturism colizionat cu gardul unui imobil, la fața locului găsind un tânăr, de 19 ani, din localitate.

Potrivit IPJ Bistriţa-Năsăud, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că un tânăr de 20 ani, din comuna bistriţeană Maieru ar fi încredințat autoturismul în cauză unui alt tânăr de 20 ani, din aceeaşi localitate, despre care cunoștea că nu deține permis de conducere. Cel din urmă a circulat cu autoturismul pe o distanță de 3 km, avându-l pasager pe tânărul de 19 ani, găsit la fața locului.

„După parcurgerea celor 3 km, tânărul de 20 ani, a parcat autoturismul, lăsând cheile în contact, moment în care tânărul de 19 ani s-a urcat la volanul acestuia, iar după parcurgerea unei distanțe, a pierdut controlul, intrând în coliziune cu gardul unui imobil de pe raza localității Maieru.

În cazul tânărului de 19 ani, aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, precizează sursa citată.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cei doi tineri, de 19, respectiv 20 ani, nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările continuă pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și furt în scop de folosință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.