Echipa de handbal feminin CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a încheiat turneul de pregătire de la Busan, Coreea de Sud cu trei victorii și două înfrângeri. 

Echipa CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud s-a aflat în această perioadă în Coreea de Sud, unde a participat la ”2019 Busan International Friendly Women Club Handball Tournament” – un stagiu de pregătire care a fost derulat alături de alte cinci echipe: Busan Bisco – organizatoarea turneului, naționalele Angolei și Australiei (calificată la Campionatul Mondial), Zvezda Zvenigorod – Rusia și Ringkobing Handbold – Danemarca. Handbalistele din Bistrița au încheiat acest turneu cu trei victorii și două înfrângeri. ”Am câștigat în fața naționalei Australiei și a echipelor din Danemarca și Rusia și am fost învinși de naționala Angolei și de echipa din Busan, Coreea de Sud”, spun oficialii clubului.

În ultimul meci din acest turneu Gloria 2018 a fost învinsă la limită de echipa gazdă a turneului – Busan Bisco. La finele partidei, tabela de marcaj a arătat scorul 28-27 un favoarea sud-coreencelor.

”Mā bucur cā am reușit să facem față unui joc disputat la un nivel fizic și tehnic foarte ridicat. Cred că, cu un pic de șansă rezultatul era altul, însă nu pentru rezultate am venit în Coreea de Sud. Am venit un grup și plecăm o echipă în adevaratul sens al cuvântului, cu niște trasee și relatii de joc care încep sa se contureze! Felicitări fetelor!”, a declarat antrenorul principal al echipei, Horațiu Pașca.

La revenirea din Coreea de Sud, echipa din Bistrița va disputa o dublă de pregătire, în deplasare, în compania HC Zalău.

SURSA: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud