Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune pe Pârtia de schi Cocoș (FOTO)

După ce zilele trecute au început primele amenajări pe Pârtia de schi Cocoș din Bistrița, administratorii pârtiei continuă lucrările, în speranța că vor reuși să creeze acel strat de zăpadă necesar pentru ca schiorii să se poată bucura din plin de această investiție mult contestată a Primăriei Bistrița.

Primul strat de zăpadă care s-a așternut în urma ninsorilor de la sfârșitul săptămânii trecute a fost bătătorit cu ajutorul ratracului, ulterior fiind puse în funcțiune și tunurile pentru producerea zăpezii artificiale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, pe pârtia de schi există 5 tunuri de zăpadă.

 

În ceea ce privește tarifele, Consiliul Local al municipiului Bistrița a adoptat, recent, un proiect de hotărâre care prevede cuantumul acestora începând din 2019. Iată tarifele adoptate pentru utilizarea telescaunului:

La baza stabilirii cuantumului taxei speciale de acces pentru telescaun în Complexul Sportiv Polivalent Wonderland din municipiul Bistriţa, localitatea componentă Unirea, pentru anul 2019, s-a avut în vedere analiza tarifelor/ofertelor practicate de alţi operatori de pârtii de schi interni” arată Primăria Bistrița.

Dotată cu telescaun de patru locuri, cu o capacitate de transport de 1.300 de persoane pe oră, respectiv cu instalaţie de nocturnă, pârtia are o lungime de 1.300 de metri.

Aceasta este întreținută de o echipă a Primăriei Bistrița, iar telescaunul este operat tot de personalul propriu autorizat al Primăriei Bistrița din cadrul Direcției Educație, Turism. Sezonul trecut, telescaunul a fost operat de compania SC Euroalpin SRL Bistrița.

FOTO: Pârtia de schi Cocoș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.