Un bărbat care a fost dat în urmărire internațională de autoritățile din Italia a fost depistat de polițiști pe raza județului Bistrița-Năsăud. Acesta a ajuns acum după gratii, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pe o perioadă de 15 de zile.

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat un bărbat de 34 de ani, din Reteag, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile din Italia au emis un mandat european de arestare, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și furt calificat. Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Acesta a fost prezentat Curții de Apel Cluj, care a emis un mandat de arestare pe o perioadă de 15 de zile, începând cu data de 17.10.2019, iar bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud.