Un grav accident rutier s-a produs luni dimineața, pe un drum din comuna Lechința, județul Bistrița-Năsăud. Pentru moment nu se cunosc împrejurările în care s-a produsevenimentul rutier, dar la fața locului intervin echipaje SMURD de prim ajutor și terapie intensivă mobilă.

Din primele informații transmise de Insperctoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în urma accidentului un bărbat a fost grav rănit și se află în aceste momente în stop cardiorespirator, medicii încercând să îi salveze viața.

”Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat o victimă de sex masculin, în stop cardiorespirator. A fost început protocolul de resuscitare și a fost alocat în sprijin echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

Polițiștii Serviciului Rutier intervin și ei în zonă și efectiează cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

UPDATE 09:40

ISU Bistrița-Năsăud anunță că echipajele medicale SMURD de prim ajutor și de terapie intensivă mobilă au reușit resuscitarea victimei (un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani), fiind solicitat în sprijin un elicopter SMURD, care să transporte victima la o clinică de specialitate din Târgu Mureș.

”Echipajele medicale au făcut eforturi susținute pentru stabilizarea victimei în vederea pregătirii acesteia pentru transportul pe calea aerului cu elicopterul SMURD la o clinică de specialitate din municipiul Târgu Mureș”, a mai adăugat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

UPDATE 09:57

Cu toate că s-a făcut solicitare pentru ca un elicopter SMURD să vină în sprijin, din cauza contițiilor meteorologice nefavorabile, acesta nu poate efectua zborul.

”Din cauza condițiilor meteorologice, elicopterul nu poate zbura în condiții de siguranță astfel că bărbatul va fi transportat de către echipajul TIM la clinica din municipiul Târgu Mureș”, a mai completat Marius Rus.

UPDATE 10:00

Primele date de la fața locului arată că șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat cu mașina într-un gard de beton.

La fața locului, polițiștii Serviciului Rutier au constatat faptul că, unui bărbat de 44 de ani, din Lechința, care conducea un autoturism pe o stradă de pe raza localității, i s-ar fi făcut rău la volan și a intrat în coliziune cu un gard din beton. În continuare, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilită cauza accidentului și împrejurările în care a avut loc”, a precizat Crina Sărb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

FOTO: ISU B-N

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.