Primarul orașului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, a semnat, miercuri, la ADR Nord-Vest, un contract de finanțare în valoare de 4,6 milioane de euro pentru proiectul „S.O.S Aqua Primus”. Proiectul a fost depus pe Axa 7 – Turism, Prioritatea 7.1- Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

 

Traian Ogâgău, primarul orașului Sîngeorz-Băi, a semnat, miercuri, un contract de finanțare din fonduri europene, în valoare de 4,6 milioane de euro. Este vorba despre proiectul „S.O.S (Satul, Orașul, Stațiunea) Aqua Primus”, depus pe Axa 7 – Turism, Prioritatea 7.1 (n. r. – care vizează turismul balnear) – Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Proiectul  „S.O.S. (Satul-Orașul-Stațiunea) AQUA PRIMUS Sângeroz– Băi” vizează mai multe obiective, printre care  „Primus. Captarea, transportul și amenajarea în scop turistic”,  „Apele minerale”, „Trasee turistice de legătură cu satul tradițional si amenajare Cascada Cheilor”, „Spațiul cultural”, „Amenajare spaţii verzi şi zone pentru turiști în vederea punerii în valoare a Stațiunii – Oraș Sîngeorz – Băi”.

Potrivit proiectului, investiția în strategia de dezvoltare turistică a orașului – stațiune Sângeorz – Băi şi transformarea acesteia şi a zonelor limitrofe într-un spațiu modern, atractiv care să funcționeze fără întrerupere ziua și noaptea și în toate anotimpurile pentru satisfacerea celor mai pretențioase dorințe ale vizitatorilor, va aduce numeroase avantaje la nivel local, regional și național.

Mai precis se vizează creșterea gradului de atractivitate a zonei prin dezvoltarea principalelor puncte de interes local; creșterea numărului de turiști români și străini în zonă, având în vedere potențialul balnear şi agroturistic al stațiunii; crearea de noi locuri de muncă şi implicit scăderea ratei șomajului în zonă; creșterea competitivității la nivel local, regional si național, potențial antreprenorial şi de investiție; creșterea cifrelor de afaceri la unitățile de cazare si alimentație publică şi prin organizarea de concursuri şi festivități sezoniere; dezvoltarea unei atitudini durabile: protecția mediului şi ocrotirea monumentelor naturii, educație ecologică a turiștilor, educație culturală si agroturistică a localnicilor; mreșterea veniturilor fermelor agroturistice. Prin urmare, implementarea acestui proiect va avea rezultate favorabile atât pentru investitori cît si pentru grupurile țintă vizate, remarcă administraţia locală.

„Este un proiect la care s-a muncit mult încă din prima zi de mandat formând o echipă care între timp a câștigat experiență și cu care am depus și depunem proiectele care vor aduce schimbarea de care are nevoie comunitatea noastră. În ciuda bucuriei unora pentru NEreușita acestui proiect la acel moment (acesta fiind respins în prima fază pentru neclaritatea proprietății), noi, singeorzenii, putem să ne bucurăm astăzi de primul pas spre dezvoltarea orașului nostru urmând și alte proiecte și alte bucurii în drumul spre normalitate!„,  transmis pe pagina sa de Facebook, primarul Traian Ogâgău.