O întreagă zonă a municipiului Bistrița a rămas, duminică seara, fără energie electrică și gaz după ce un tânăr de doar 18 ani a intrat cu mașina într-o conductă de gaz și a pus la pământ un stâlp de electricitate.

Accidentul s-a produs aproape de miezul nopții, pe DN 17, la ieșire din municipiul Bistrița spre localitatea Unirea.

Un șofer care se afla la volanului unui autoturism a pierdut controlul asupra volanului și a intrat în coliziune cu o conductă de gaz, în urma impactului fiind doborât și un stâlp de electricitate.

Se pare că la volanul mașinii se afla un tânăr de doar 18 ani, care abia de curând obținuse permisul de conducere. Pe fondul lipsei de experiență la volan, șoferul a intrat cu viteză în sensul giratoriu din apropiere și apoi nu a mai putut controla mașina, care s-a izbit de o țeavă de gaz.

”În urma impactului a fost rupt și un stalp de electricitate, iar scurgerile de gaz au fost însemnate. Au fost solicitate și echipe de interventie de la furnizorii de gaz și energie electrică. Pompierii militari au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor, pentru eliminarea riscului producerii unei deflagrații” au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

În urma accidentului, șoferul a fost rănit, dar a scăpat doar cu leziuni ușoare care nu i-au pus viața în pericol. De asemenea, un alt pasager din autoturism, în vârstă de 17 ani, a scăpat fără răni. Cei doi au refuzat transportul la spital.

FOTO: ISU B-N