Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp, pe DN 17, în localitatea bistrițeană Tiha Bîrgăului, soldat cu trei persoane rănite, din care una a fost încarcerată. 

 

La locul accidentului au intervenit un echipaj de prim ajutor din Prundu Bîrgăului și un echipaj de descarcerare. În sprijin a fost alocat echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

Din primele informații, potrivit ISU Bistrița-Năsăud, ambele victime sunt cooperante. Pompierii de la GIS Prundu Bîrgaului au reușit să extragă victima blocată în autoturism, un bărbat în vârstă de 50 de ani. Acesta este în stop cardio-respitrator și i se aplică manevrele de resuscitare.

Victima extrasă a intrat în stop cardiorespirator su i se aplica protocolul de resuscitare la locul accidentului de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. (bărbat, aproximativ 50 de ani). Echipajul de prim ajutor SMURD a preluat o victimă (femeie, aproximativ 23 de ani) cooperantă„, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

UPDATE:

Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, acestea au fost nevoite să declare decesul la locul accidentului. Celelalte două persoane implicate în accident refuză transportul la spital.

UPDATE 2:

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, un bărbat de 54 de ani din Prundu Bârgăului, care conducea un autoturism pe direcția de mers Mureșenii Bârgăului – Bistrița, posibil din cauze medicale, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula regulamentar din sens opus și care era condus de o femeie, iar mai apoi a ricoșat într-un alt autoturism care circula pe aceeași direcție de mers și care era condus de un tânăr de 18 ani, din Bistrița Bârgăului.

În urma accidentului, din păcate, bărbatul de 54 de ani a decedat, iar conducătoarea auto și o pasageră au fost rănite ușor.

Au fost testați cu aparatul etilotest ceilalți doi șoferi, rezultatele fiind negative.

Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei producerii accidentului.

Pe parcursul intervenției echipajelor la fața locului, traficul rutier s-a desfășurat alternativ, pe o bandă, iar polițiștii au dirijat și deviat circulația, pe un drum secundar, pentru aproximativ 1 ora și 20 de minute„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.