Două fetițe au fost accidentate, joi după-amiază, de un autoturism, în localitatea bistrițeană Nimigea. Șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului și se pare că este vorba despre un minor. Fetițele au fost transportate la spital cu mai multe traumatisme.

 

UPDATE:

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul în cauză este neînmatriculat, iar plăcuțele de înmatriculare aplicate sunt expirate.

Totodată, în urma investigațiile efectuate, polițiștii rutieri au identificat conducătorul auto. Este vorba despre un tânăr de 15 ani, din Dumitra. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,45mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din Năsăud continuă cercetările în cadrul unui dosar penal.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ: 

Fetițele au 4, respectiv 13 ani, și se îndreptau pe un drum comunal de pământ și foarte rar circulat de autovehicule, spre râul Someș, unde erau și alți copii la scăldat. Ele au fost surprinse din spate de autoturism și luate pe sus, pe capotă. Imediat după impact, șoferul a pierdut controlul volanului și a ieșit în decor, pe un câmp din imediata apropiere.

Conform primelor date, două fetițe de 13 ani, respectiv 4 ani, care circulau pe marginea drumului, (drum comunal, de pe raza localității) au fost acroșate de o mașină, fiind rănite ușor.

După ce le-a accidentat, șoferul a pierdut controlul direcției, a ieșit în afara părți carosabile, unde s-a răsturnat, după care a plecat de fata locului.

În aceste momente, polițiștii din Năsăud efectuează cercetări la fata locului, urmând a fi identificat conducătorul auto și împrejurările exacte in care a avut loc evenimentul„, a transmis purtătorul de cuvât al IPJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Bistrița-Năsăud, Ciprian Păcurar, cele două fetițe au fost transportate la spital. Cea de 4 ani a suferit un traumatism dorso-lombar și unul cranian, în timp ce fata de 13 ani  a suferit un traumatism abdominal și unul cranian.

Fetițele fac parte din sistemul de protecție a copilului și se află în plasament la o familie din localitatea Nimigea. Cel care a anunțat accidentul prin 112, este chiar asistentul maternal care le are în grijă pe copile. Bărbatul mai susține că cel aflat la volan ar fi fost un minor de 15-16 ani, care atunci când a auzit că este anunțată poliția a fugit de la locul accidentului.