USR-iștii bistrițeni cer explicații Primăriei Bistrița cu privire la amplasarea unor mere gigant în diferite zone din oraș

Reprezentanții Uniunii Salvați România Bistrița vor să știe dacă administrația locală a respectat toți pașii legali și a obținut toate avizele necesare pentru a putea amplasa în diverse zone din oraș mere gigant din fibră de sticlă. În acest sens, cei din USR au depus o solicitare către Primăria Bistrița, iar în baza legii privind liberul acces la informații publice cer furnizarea acestor informații.

”Știați că… Primăria Municipiului Bistrița a amplasat merele gigant în apropierea trecerilor de pietoni, reducând vizibilitatea, cu avizul Poliției Rutiere? Că amplasarea lor pe spațiul verde este posibilă doar cu aviz de Mediu? Noi le-am cerut Autorizația de Construire. Ca să ne convingem că au respectat legea și au „la dosar” respectivele avize” au scris cei de la USR Bistrița pe pagina oficială de pe Facebook.

Astfel, cei de la USR vor să știe dacă la dosar există avize de la Poliția Rutieră, pentru că în unele zone acestea au fost amplasate în apropierea trecerilor de pietoni, dar și de la Agenția pentru Protecția Mediului, dat fiind faptul că merele sunt amplasate pe spațiul verde.

Demersul USR-iștilor bistrițeni este susținut și de președintele partidului, deputatul Cristina Iurișniți.

Merele gigant au fost amplasate în anul 2013 în diverse intersecții sau parcuri din Bistrița, administrația locală motivând la acea vreme că orașul Bistrița este renumit pentru livezile de meri care au înlocuit viile după anul 1905.

În 2013, pentru cinci mere, Primăria Bistrița a plătit suma de 21.000 de lei și a primit un măr bonus. Acestea au fost realizate din poliester armat cu fibră de sticlă de către compania Eurocompozite. Fiecare măr are circa doi metri înălțime.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.