(VIDEO) Robert Sighiartău: 4,4 milioane de copii din UE au alocație de 0,5 euro/zi! Toți sunt din România. Copiii noștri nu sunt pe agenda PSD-ALDE

Amendamentul propus de secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, de majorare a alocațiilor pentru copii de la suma de 84 lei la 150 lei, a fost respins, marți, în Comisia de buget-finane a Camerei Deputaților. Suma necesară ar fi urmat să fie asigurată din excedentul de peste 2,9 miliarde lei înregistrat la Bugetul asigurărilor sociale.

 

Reprezentantii ALDE, PSD si UDMR din Comisia de buget-finante au respins amendamentul privind creșterea alocațiilor pentru copii, a anunțat pe pagina sa de Facebook secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert Sighiartău.

Din 2016 ne duc ne nas pe toți cu «programul» lor de guvernare. 4,4 milioane de copii din UE au alocație de 0,5 euro/zi. Toți sunt din România fiindcă acestui guvern nu-i pasă. Copiii noștri nu sunt pe agenda PSD-ALDE„, a scris liberalul bistrițean.

Concret, deputatul liberal a propus majorarea alocațiilor pentru copii de la suma de 84 lei la suma de 150 lei, și a indicat și sursa de finanțare, respectiv excdentul de 2.900.711.000 lei înregistrat la Bugetul asigurărilor sociale.

Amendamentul propus de liberalul Robert Sighiartău a fost motivat de faptul că, din anul 2015, alocația pentru copii nu a mai fost indexată cu rata inflației , astfel că, în condițiile în care în ultimii ani prețurile au crescut vertiginos, valoarea acesteia a scăzut puternic.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.