Începând de miercuri, 14 august, vremea se strică în aproape toată țara. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, majoritatea județelor din țară se află sub atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Avertizarea este valabilă până joi dimineață, la ora 10:00 și vizează zonele Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, sudul Banatului, vestul și sudul Olteniei, zona de munte. Ulterior, vremea rea va cuprinde majoritatea regiunilor.

Astfel, în intervalul 14 august, ora 15:00 – 15 august, ora 10:00, ”instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei. Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, arată ANM.

 Pe parcursul după-amiezii de miercuri (14 august), disconfortul termic va persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

De asemenea, în intervalul 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 09:00, ”vor fi intervale cu instabilitate atmosferică, îndeosebi în centrul și sudul țării, precum și la munte, unde vor fi intensificări ale vântului, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină”. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.