Într-o conferință de presă susținută vineri, la Bistrița, președintele PSD, Viorica Dăncilă, a făcut noi precizări cu privire la candidatul social democraților la prezidențiale, afirmând că persoana care va candida pentru cea mai înaltă funcție în stat ”trebuie să aibă alături toate organizaţiile judeţene pentru a putea vorbi despre victorie”. 

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie va fi o luptă extrem de grea.

”Vom face o evaluare a fiecărui candidat şi, ceea ce este foarte important, vom vedea care din cei care vor să candideze au susţinerea organizaţiilor din teritoriu pentru că este o luptă grea în care trebuie să fim foarte implicaţi şi cred că, în această luptă, cel sau cea care va candida pentru alegerile prezidenţiale trebuie să aibă alături toate organizaţiile judeţene pentru a putea vorbi despre victorie„, a declarat președintele PSD, Viorica Dăncilă, la Bistriţa.

Întrebată dacă o va susține pe Gabriela Firea în cazul în care primarul general al Capitalei îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale, Viorica Dăncilă a precizat că va exista o discuţie în cadrul Comitetului Executiv Național despre acest lucru.

”Gabi Firea nu şi-a anunţat candidatura, dacă şi-o va anunţa, vom avea o discuţie în cadrul Comitetului Executiv Naţional”, a mai spus Dăncilă.

De asemenea, în conferința de presă de la Bistrița, Viorica Dăncilă a mai completat că își dorește o coaliție între PSD, ALDE și PRO România pentru a susține candidatul pentru prezidențiale, însă nu a purtat discuții față în față cu liderii acestor formațiuni politice.

”Nu am reușit să avem o discuție care să vizeze alegerile prezidențiale. Cu siguranță voi avea discuții atât cu domnul Tăriceanu, cât și cu domnul Victor Ponta. Îmi doresc o coaliție a celor trei partide pentru a susține candidatul pentru prezidențiale. Îmi doresc alături de noi să vină și sindicate, chiar și patronate, toți cei care vor vrea să vină alături de PSD. Cred că vor aduce un plus și cred că dialogul este foarte important pentru a vedea direcția pe care merg liderii partidelor respective, dar este important pentru noi să vedem dacă putem coagula cât mai multe forțe alături de PSD, astfel încât să ne maximizăm șansele de a câștiga alegerile prezidențiale”, a spus Viorica Dăncilă.