Zeci de mii de lei, amenzi aplicate în week-end de polițiștii bistrițeni, și un dosar penal pentru contrabandă

Amenzi de peste 70.000 lei au aplicat polițiștii din Bistrița-Năsăud, în weekend, în urma controalelor efectuate la peste 30 de operatori economici din județ. Totodată, oamenii legii au confiscat 16 kg de carne și produse din carne, circa 380 de pachete de țigări și bani și au întocmit un dosar penal pentru contrabandă.

 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, a contrabandei și evaziunii fiscale, pe raza întregului județ, în vederea asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri.

Acțiunile au avut scopul de a verifica corectitudinea înregistrărilor pe aparatele electronice de marcat fiscale practicate de agenții economici precum și legalitatea comercializării produselor de sezon, de a verifica proveniența mărfurilor și stabilirea realității provenienței mărfurilor comercializate precum și de a preveni și a combate evaziunea fiscală„, transmite IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma controalelor și a verificărilor de specialitate efectuate la peste 30 de operatori economici, a fost constatată o infracțiune de contrabandă și au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, pentru activități comerciale ilicite, în valoare totală de 70.000 lei.

Totodată, au fost confiscate 16 kg de carne și produse din carne, respectiv o sumă de bani. De asemenea, în cadrul controalelor de specialitate efectuate pe raza comunei Lunca Ilvei, polițiștii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 7.600 țigarete, despre care există suspiciunea că ar proveni din activități de contrabandă.

Acțiunile au beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.