Aproape 80 de șoferi au rămas fără permise de conducere la finele săptămânii trecute, în Bistrița-Năsăud, polițiștii aplicând amenzi în valoare de aproximativ 200.000 lei. Totodată au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

 

În perioada 14-15 februarie a.c., polițiștii rutieri din Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni rutiere pentru reducerea riscului rutier, dar și pentru combaterea  transportului ilegal de persoane. Acestea s-au desfășurat pe raza întregului județ și au participat și reprezentanți ai Registrului Auto Român, care au verificat starea tehnică a autovehiculelor.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, au fost constatate și aplicate aproximativ 190 de sancțiuni contravenționale conform normelor privind circulația pe drumurile publice, dintre care 30 pentru diferite defecțiuni tehnice și 29 pentru transport ilegal de persoane, în valoare totală de aproximativ 40.000 lei.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost reținute 21 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor s-a urmărit și verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia„, mai precizează sursa citată.

Acțiunile de control au continuat și pe perioada weekendului, când, la nivel județean, au fost aplicate aproximativ 600 de sancţiuni contravenționale, , în valoare totală de peste 165.000 lei, majoritatea ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, polițiștii din Bistrița-Năsăud au reținut 55 de permise de conducere și au retras 15 certificate de înmatriculare.