Zonele din Bistrița-Năsăud în care se poate ateriza în cazul unor misiuni de căutare – savare, identificate cu ajutorul unui elicopter (FOTO)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Bistrița-Năsăud a organizat, astăzi, o acțiune de identificare a unor locații prielnice aterizării în cazul unor misiuni de căutare – salvare. Acțiunea a fost executată cu ajutorul unui elicopter de tip MI-17 al Unității Speciale de Aviaţie din Cluj-Napoca, care a survolat ruta municipiul Bistrița – Munții Călimani, vârful Bistriciorul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU B-N, Marius Rus, s-a urmărit, în principal, identificarea punctelor în care elicopterele pot ateriza în apropierea zonelor montane în care este nevoie de intervenția rapidă a echipajelor specializate. Aceste acțiuni se numesc misiuni de recunoaștere aerienă și sunt extrem de utile, spun specialiștii.

”Recunoaşterile sunt necesare pentru a identifica cele mai rapide modalităţi de intervenţie pentru salvarea vieţilor omeneşti, în cazul unor situaţii de urgenţă generate de accidente montane” a adăugat Marius Rus.

Specialiștii ISU B-N, alături de personal de la Salvamont Bistrița – Năsăud, împreună cu echipajul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca s-au familiarizat cu diferitele tehnici de intervenție în asemenea cazuri cum ar fi:

  • exersarea tacticilor de deplasare și apropiere de zona de intervenție;
  • exersarea activității de salvare-evacuare în zona montană a unei persoane sau grup de persoane;
  • exersarea tehnicilor de protecție, coborâre și deplasare în/din aeronavă.
  •  

Astfel de misiuni de antrenament au rolul de a evalua modul de acțiune al forțelor de ordine în cazul producerii unui eveniment nedorit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.