”6 km pentru 6 milioane”. Marș pentru referendum, la Bistrița (FOTO/VIDEO)

Dacă susții familia și esti de acord cu modificarea articolului 48 din Constitutie în sensul înlocuirii termenului de „soți” cu „un bărbat și o femeie”, te asteptăm și pe tine la marșul biciclistilor! Dacă îți pasă, ieși din casă! Și adu cu tine și alti prieteni!”. Acesta a fost îndemnul care i-a determinat pe aproximativ 200 de bistrițeni să participe la un marș pro referendum, organizat la Bistrița de tinerii creștini din cadrul Bisericii ”Sfânta Treime”.

Cu toate că vremea nu a fost deloc favorabilă și ploaia nu a lipsit, atât copii, cât și adulți și-au dat întâlnire în parcarea magazinului Kaufland 2 de pe Calea Moldovei, în această după-amiază, și au ales să participe la turul bicicliștilor pentru familie.

Sub sloganul ”6 kilometri pentru 6 milioane”, cei prezenți au parcurs traseul Kaufland 2 – Han – Lamă – Bulevardul Decebal – Poșta Veche – Bulevardul Independenței – Kaufland 1.

”Ca referendumul să fie validat, e nevoie ca aproximativ 6 milioane de oameni să iasă la vot!” spun organizatorii, motiv pentru care traseul parcurs a avut o lungime de 6 km, ”câte un km pentru fiecare milion de oameni așteptați la vot”.

Participanții s-au înarmat cu tricouri albe inscripționate cu mesaje precum ”Hai la referendum” sau ”Votează DA” și au mărșăluit pe străzile din Bistrița.

HAI LA REFERENDUM !

6 Km pentru 6 milioane

Publicată de Alin si Emima Timofte pe Marţi, 2 Octombrie 2018

Pe 6 și 7 octombrie, românii sunt chemați la urne pentru a răspunde la întrebarea ”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”La această întrebare, alegătorii vor răspunde cu DA sau NU. Referendumul se va desfășura în cele două zile, între orele 07:00 și 21:00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetățenilor cu drept de vot. În ceea ce privește costurile referendumului, acestea se ridică la aproximativ 163 de milioane lei.

FOTO/VIDEO: Facebook – Alin și Emima Timofte, Lucian și Veronica Oniga

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.