Robert Sighiartău: Alocațiile pentru copii să fie indexate anual cu indicele de inflație! Am depus un nou proiect

Secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, a anunțat că a depus, luni, la Parlament, un nou proiect prin care alocațiile pentru copii să fie indexate anual cu indicele de inflație.

 

Deputatul Robert Sighiartău a anunțat pe pagina sa de Facebook că a depus, luni, un nou proiect prin care alocațiile pentru copii să fie indexate anual cu indicele de inflație. Potrivit acestuia, alocațiile pentru copii au scăzut în ultimii doi ani din cauza acestui indice.

Alocația anuală pe care o primesc copiii din România a scăzut în ultimii doi ani din cauza inflației, care a atins procentul de 5,2% în anul 2018.

În acest sens, am depus un nou proiect prin care alocațiile pentru copii vor fi indexate anual cu indicele de inflație„, a scris secretarul general al PNL.

Robert Sighiartău arată că din cauza creșterii continue a prețurilor, care diminuează venitul net, un copil primește mai puțin bani în realitate decât primea în urmă cu trei ani.

Trebuie să ne asigurăm că valoarea alocației pentru copii nu se diminuează prin inflație și creșteri de prețuri. Creșterea continuă a prețurilor diminuează venitul net. Putem spune că un copil primește mai puțini bani decât în 2015, iar acest lucru trebuie schimbat.

Prin indexarea alocațiilor cu rata inflației ne vom asigura că valoarea acesteia se va ajusta cu indicele anual de inflație pentru a menține suma la aceeași valoare de piață„, a precizat politicianul bistrițean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.