Un tânăr dintr-o comună de pe Valea Bîrgăului, din județul Bistrița-Năsăud, a fost reținut de polițiști, după ce ar fi furat din curtea unui consătean un tractor. Acum tânărul riscă să ajungă după gratii, dacă procurorii îl vor duce în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din localitatea bistrițeană Tiha Bîrgăului și-a dorit se pare, să aibă în ogradă un tractor. Și fiindcă dorința i-a fost atât de mare, acesta nu a căutat soluțiile cele mai potrivite ca să își achiziționeze unul pe căile legale, ci a lăcomit la bunul unui consătean. Drept urmare, în noaptea de marți spre miercuri, a trecut la fapte. A intrat în curtea omului, a urcat la volanul utilajului și dus a fost.

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au fost sesizați de un bărbat, de 55 ani, din Tiha Bîrgăului, despre faptul că în noaptea de 13/14 noiembrie a.c., persoane necunoscute i-ar fi sustras un tractor din curtea locuinței sale, cauzând un prejudiciu în valoare totală de aproximativ 20.000 lei”, a declarat Crina S]rb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

A doua zi, hoțul a fost însă depistat de polițiști, iar autovehiculul a fost returnat proprietarului de drept.

La data de 15 noiembrie a.c., în cadrul investigațiilor efectuate în dosarul penal privind săvârșirea infracțiunii de furt în scop de folosință, polițiștii Secției 2 au identificat un tânăr de 24 ani, din localitate, bănuit de comiterea faptei.

Tractorul în cauză a fost recuperat și predat persoanei păgubite„, precizează sursa citată.

Față de tânărul de 24 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea luării unei măsuri preventive.