Consilierul local Ioan Peteleu (PNL) cere convocarea de urgență în ședință reunită a comisiilor de specialitate din CL Bistrița, cu ușile deschise, pentru dezbaterea petițiilor pe urbanism

Consilierul local liberal Ioan Peteleu solicită președinților comisiilor de specialitate ale Legislativului local, prin intermediul unei scrisori deschise, convocarea de urgență a unei ședințe a comisiilor reunite în care să fie dezbătute public mai multe petiții și solicitări adresate primăriei și Consiliului local pe probleme de urbanism și disciplină în construcții.

 

După ce a arătat public multe dintre neregulile existente în Primăria Bistrița pe linie de urbanism și amenajarea teritoriului, consilierul local liberal Ioan Peteleu solicită o ședință a comisiilor reunite – Comisia economică, Comisia pentru dezvoltare urbană și Comisia juridică și administrație publică locală – în care să fie dezbătute public petiții și solicitări.

În conformitate cu prevederile Regulamentului de Organizare și Funcționarea Consiliului Local al Municipiului Bistrița, în virtutea respectări art. 73,al. (1), (2), (3) și aplicării art. 68 – 72 din Regulament, în vederea soluționării petițiilor și solicitărilor adresate primăriei și Consiliului Local pe probleme de urbanism și disciplină în construcții, vă solicit respectuos să convocați de urgență o ședință a comisiilor reunite (C1, C2, C3) în care să fie dezbătute aceste petiții și solicitări„, a scris Ioan Peteleu.

Alesul local solicită totdată ca, până la data ședinței, primarul și serviciile din executiv subordonate primarului, cu atribuții în domeniul urbanismului și disciplinei în construcții, să prezinte rapoarte detaliate cu privire la problematica în cauză începând cu intrarea în vigoare a HCL nr.136 din 14.11.2013.

Până la data ședinței, primarul și serviciile din executiv subordonate primarului, cu atribuții în domeniul urbanismului și disciplinei în construcții, vor prezenta rapoarte detaliate cu privire la problematica în cauză începând cu intrarea în vigoare a HCL nr.136 din 14.11.2013, astfel:

  • cereri de certificate de urbanism respinse (motivul respingerii)
  • cereri de autorizații de construire/desființare respinse (motivul respingerii)
  • procese verbale de contravenție (inclusiv descrierea faptei contravenționale și cuantumul amenzii aplicate; măsuri necesare pentru încadrarea lucrărilor în prevederile autorizației sau de desființare alucrărilor executate fără autorizație)
  • certificate de atestare edificare/extindere construcții eliberate (inclusiv observațiile făcute în procesele-verbale de recepție la terminarea lucrărilor).
  • Rapoartele vor fi semnate de conducătorii serviciilor respective și aprobate de primarul Municipiului Bistrița„, solicită Ioan Peteleu.

Consilierul liberal precizează că respectiva ședință a comisiilor reunite să se desfășoare cu ușile deschise, astfel încât să poată participa orice persoană interesată, dar și reprezentanții mass-media.

În baza ART. 24. al.(3) din Regulament, solicit ca ședința comisiilor reunite să fie publică în așa fel încât să poată participa orice persoane/părți interesate și reprezentanții mass-media.

Procesul verbal al ședinței va fi transcris din înregistrările audio și va fi făcut public pe site-ul primăriei, la secțiunea corespunzătoare„, mai scrie Ioan Peteleu în scrisoarea deschisă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.