Alin Uhlmann Ușeriu, președintele Tășuleasa Social, propus pentru titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Bistrița

sursa foto: ebsradio.ro/Mihai Pop

Fondatorul Tășuleasa Social, Alin Uhlmann Ușeriu, nimeni altul decât fratele ultramaratonistului Tibi Ușeriu, este propus pentru titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului Bistrița.

 

Propunerea vine din partea consilierului municipal PER Teodor Ioan Mârza, documentele necesare pentru ca această propunere să devină proiect de hotărâre a consiliului local fiind depuse joi la secretariat.

Activitatea domnului Alin Uhlmann Ușeriu se leagă de orașul Bistrița, orașul în care s-a născut, a învățat și s-a format ca om și în care desfășoară o mare parte din activitățile organizației pe care o conduce. Dar, ca un vrednic bistrițean, Alin Uhlmann Ușeriu este un cetățean al lumii care se mișca liber de pe crestele Carpaților până în cele mai îndepărtate colțuri ale Europei din campusul Tășuleasa în saloanele de primire ale marilor companii internaționale, ale ambasadelor sau reprezentantelor diplomatice. Organizația pe care a infiintat-o, Asociația Tăşuleasa Social a devenit între timp un brand la nivel european şi a devenit o marcă pentru Bistrița și judeţul Bistriţa-Năsăud. Alin Uhlmann Useriu și Asociatia Tăşuleasa Social au contribuit și contribuie în mod activ la formarea tinerei generații de bistrițeni în spiritul valorilor europene, a respectului pentru mediul înconjurător, a solidarității a cinstei, onoarei și hărniciei”, motivează consilierul ecologist bistrițean.

Totodată, Mârza amintește câteva dintre actiunile și proiectele pe care le desfășoară asociația: campaniile de împăduriri, taberele și „Pădurea Pedagogică”, „Școala de mers pe munte”, traseul și maratonul „Via Maria Teresia,  „Camionul de Crăciun” și “Ziua voluntarilor mici” acțiuni bine cunoscute bistrițenilor.

Activitatea asociației și a președintelui acesteia a obținut de-a lungul anilor numeroase aprecieri și premii la nivel național și internațional. Dintre acestea amintim doar conferirea distincţiei de onoare “Crucea în opt colţuri” pentru merite deosebite de către Alteţa Sa Oskar von Preussen, prinț de Balley şi Brandenburg, Mare Maestru al Ordinului Cavalerilor Ospitalieri ai Sf. Ioan de Ierusalim distinctie înmânată de Andreas Hautmann, CEO al organizaţiei „Die Johanniter” din Bavaria, cel mai vechi partener al „Tăşuleasa Social”, cu ocazia vizitei efectuate de „Ziua Arborelui”, în data de 28 martie 2015.

În cursul anului 2018 Asociația Tăşuleasa Social, condusă de domnul Alin Uhlmann Uşeriu a pus bazele proiectului – Via Transilvanica. “Via Transilvanica“ reprezintă un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, inspirat de potecile de pelerinaj din Spania şi cele de anduranţă din SUA, care va porni de la Drobeta-Turnu Severin, unde a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol I, va străbate Transilvania şi va ajunge până la mănăstirea Putna, unde se află mormântul domnitorului Ştefan cel Mare. Traseul va avea circa 1.000 de kilometri şi va străbate 10 judeţe: Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava. În Bistriţa-Năsăud, traseul măsoară 134 kilometri şi a fost inaugurat la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut. Acesta străbate comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistriţa Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitriţa, Mărişelu, Şieu, Şieuţ şi Monor şi trece inclusiv prin păduri aflate în proprietatea comunei Prundu Bârgăului. Primii 134 kilometri din Via Transilvanica au fost omologaţi oficial în cursul lunii ianuarie a anului current de Ministerul Turismului ca traseu turistic pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud.

Asociatia Tăşuleasa Social a devenit în decursul anilor cel mai important ONG de mediu din țară cu o activitate care se desfășoară acum la nivel regional și o reprezentativitate la nivel național. La începutul lunii mai asociația a fost gazdă a “Reuniunii informale a atașaților de mediu” organizată de Ministerul Mediului în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. În campusul organizației celor 72 înalți reprezentanți pe probleme de mediu din 26 de state ale Uniunii Europene, care au participat la reuniunea informală din 2-3 mai din județul Bistrița-Năsăud le-au fost prezentate atât proiectele organizației cât și  problemele cu care organizația s-a confruntat în cei 19 ani de existență, proiectele de viitor și propuneri privind politicile de mediu abordate în context European„, mai precizează consilierul Teodor Ioan Mârza în propunerea depusă la secretariatul Consiliului Local Bistrița.

Alin Uhlmann Ușeriu este fratele ultramaratonistului Tibi Ușeriu, singura persoană din lume care a reuşit să câştige de trei ori la rând cel mai dur maraton din lume, Arctic Ultra 6633.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.