Alocația pentru copii: 2,8 lei/zi! Robert Sighiartău a propus majorarea

Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, a depus un proiect de lege care vizează majorarea alocațiilor pentru copii. Asta în condițiile în care, acum, un copil din România primește o alocație de 2,8 lei pe zi, cea mai mică din Uniunea Europeană.

 

Deputatul Robert Sighiartău arată într-o postare pe pagina sa de Facebook că alocațiile pentru copii scad tot mai mult, în condițiile în care procentul inflației a ajuns la 5,2%. Acum, copiii din România au cea mai mică alocație din Uniunea Europeană, în medie 2,8 lei pe zi.

Copiii din România au cea mai mică alocație din Uniunea Europeană – 2,8 lei pe zi!

Mai mult decât atât, alocația anuală pe care o primesc acești copii scade din cauza inflației, care a atins procentul de 5,2% în anul 2018, iar efectele ei devin o povară pentru toate familiile din România.

Din păcate, România trece astăzi printr-o dramă demografică. De aceea, consider că unul dintre cele mai importante obiective naționale trebuie să fie susținerea natalității și a familiei„, a scris pe pagina de Facebook, deputatul bistrițean.

Pentru a repara acest neajuns, Robert Sighiartău a anunțat că a depus o propunere legislativă care vizează majorarea cu cel puțin 50% a alocațiilor pentru copii, și care să fie indexate anual cu rata inflației.

În acest sens, am depus o propunere legislativă prin care alocația copiilor să crească cu 50%, respectiv 80%. De asemenea, propun ca aceasta să fie indexată cu rata inflației, pentru a ne asigura că valoarea ei nu se va diminua odata cu creșterea prețurilor„, a precizat alesul bistrițean.

Copiii și tinerii de azi reprezintă, neîndoielnic, viitorul națiunii”, a conchis acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.