Încă două noi aparate ultraperformante au fost achiziționate de Spitalul Județean de Urgență Bistrița, investiția cifrându-se la aproape 16.000 de euro. Acestea vor intra în dotarea Secției Oftalmologie și al cabinetului de specialitate din Policlinica Bistrița. 

 

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a investit încă circa 16.000 de euro pentru achiziționarea a două noi aparate medicale pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud. De data aceasta cele două aparate vor intra în dotarea Secției Oftalmologie din cadrul instituției spitalicești și a cabinetului de specialitate din cadrul Policlinicii Bistrița.

Mai precis este vorba despre un autokeratorefractometru, aparat care face măsurători foarte precise al refracției și ale razei de curbura a corneei, elemente absolut necesare în evaluarea pre- și postoperatorie a pacienților cu cataractă. Cel de-al doilea este un biomicroscop cu masă cu elevație electrică, acesta principalul aparat de examinare din oftalmologie care este utilizat la fiecare consultație, și permite examinarea în 3 trepte de magnificație și cu filtre speciale, a polului anterior și posterior.

Anual în Spitalul Județean de Urgență Bistrița și în Policlinică beneficiază de servicii oftalmologice aproximativ 5.100 de pacienți.