Încă două noi aparate ultraperformante pentru Spitalul Județean Bistrița! Investiția se apropie de 16.000 euro

Încă două noi aparate ultraperformante au fost achiziționate de Spitalul Județean de Urgență Bistrița, investiția cifrându-se la aproape 16.000 de euro. Acestea vor intra în dotarea Secției Oftalmologie și al cabinetului de specialitate din Policlinica Bistrița. 

 

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a investit încă circa 16.000 de euro pentru achiziționarea a două noi aparate medicale pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud. De data aceasta cele două aparate vor intra în dotarea Secției Oftalmologie din cadrul instituției spitalicești și a cabinetului de specialitate din cadrul Policlinicii Bistrița.

Mai precis este vorba despre un autokeratorefractometru, aparat care face măsurători foarte precise al refracției și ale razei de curbura a corneei, elemente absolut necesare în evaluarea pre- și postoperatorie a pacienților cu cataractă. Cel de-al doilea este un biomicroscop cu masă cu elevație electrică, acesta principalul aparat de examinare din oftalmologie care este utilizat la fiecare consultație, și permite examinarea în 3 trepte de magnificație și cu filtre speciale, a polului anterior și posterior.

Anual în Spitalul Județean de Urgență Bistrița și în Policlinică beneficiază de servicii oftalmologice aproximativ 5.100 de pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.