Doi absolvenți de clasa a XII-a din Bistrița-Năsăud au fost eliminați, miercuri, din examenul de Bacalaureat, pentru tentativă de fraudă la proba obligatorie a profilului, după ce alți doi au avut aceeași soartă luni, când a fost susținută proba la Limba și Literatura Română.

 

 

Miercuri 3 iulie, absolvenii de clasa a XII-a au susținut proba scrisă obligatorie a profilului Ec) la examenul de Bacalaureat. În Bistrița-Năsăud au fost înscriși 2.010 candidați, din care s-au prezentat 1.907, reprezentând un procent de 94,87%.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, doi candidați de la centrele de examen Colegiul Național George Coșbuc Năsăud și Colegiul Național Petru Rareș Beclean au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

Alți doi candidați au fost eliminați, luni 1 iulie, de la prima proba scrisă a examenului de Bacalaureat, Limba și literatura română, tot pentru tentativă de fraudă.

Conform Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat, aceștia nu vor putea să participe la următoarele probe și vor fi lipsiți de posibilitatea de recunoaștere a probelor promovate anterior, inclusiv a celor de competențe lingvistice și digitale. De asemenea, nu au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.