Amenzi de aproape 290.000 lei, în ultimele 24 de ore, pentru bistrițenii care nu au respectat restricțiile de circulație în afara locuinței

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat amenzi în valoare de aproape 290.000 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație. În același interval nu au existat cazuri de persoane care să nu respecte măsurile de izolare de domiciliu impuse de autorități.

 

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, în ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat 2.618  verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu, nefiind constatate nereguli.

De asemenea, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat 80 de sancțiuni contravenţionale unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de 254.900 de lei.

Jandarmii au verificat 616 persoane, aflate în 360 de locații, din 69 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, respectiv a O.M. nr. 4 din 2020 – ca urmare a nerespectării măsurii de izolare la domiciliu, ocazie cu care au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.500 de lei.

Jandarmii au depistat în zona gărilor și autogărilor mai multe persoane care nu respectau măsura Ordonanței Militare privind circulația în afara locuinței sau gospodăriei. Astfel doar în zonele indicate au fost aplicate pe timpul misiunilor amenzi de 6.900 de lei.

Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a farmaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.
Polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean bistrițean, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gelu Voievod”, reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” continuă activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.