Amenzi de aproape 6.000 lei aplicate de polițiștii bistrițeni celor care nu au respectat izolarea la domiciliu

0
1

Polițiștii din judeţul Bistrița-Năsăud au aplicat până acum șapte amenzi unor persoane care nu au respectat condiţiile de izolare la domiciliu. Alte două amenzi au fost aplicat de jandarmi unor persoane care nu au respectat condițiile impuse după declararea stării de urgență la nivel național.

 

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, cele șapte amenzi au fost aplicate de polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, valoarea totală a amenzilor cifrându-se la 5.900 de lei. Până acum nu a fost întocmit niciun dosar penal la nivelul județului.

Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud nu a aplicat până acum nicio sancțiune, cu toate că în cazul în care situația o impune reprezentanții instituției au această posibilitate.

În schimb, doi bărbați din Bistrița-Năsăud au fost amendați de jandarmi cu câte 100 lei fiecare, din cauză că au fost prinși consumând băuturi alcoolice în exteriorul unor locații de alimentație publică, chiar dacă aceastea erau închise.

La nivel național, până în prezent, prin structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.