Amenzi în valoare de peste 300.000 lei au fost aplicate, în ultimele 48 de ore, de către forțele de ordine, în Bistrița-Năsăud. Cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare, dar și pentru tulburarea liniștii publice.

 

Astfel, miercuri 22 aprilie, pe raza judeţului Bistrița-Năsăud, au fost angrenaţi în activităţi specifice 361 de poliţişti, 81 de  jandarmi și 32 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au efectuat 873 de verificări la persoane aflate în izolare, în 209 locații, iar cu ocazia controalelor efectuate nu au fost constatate nereguli.

De asemenea, 332 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat 126 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 194.000 de lei, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse persoanelor.

Jandarmii au verificat 178 persoane, aflate în 54 de locații, din 27 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 17 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 de lei.

De asemenea, joi 23 aprilie, pe raza judeţului au fost angrenaţi în activităţi specifice 413 poliţişti, 94 de jandarmi și 38 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au acționat pentru verificarea și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto.

Astfel, au fost efectuate 597 de verificări la persoane aflate în izolare, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli. De asemenea, au fost efectuate controale la 119 societăți comerciale și 111 persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 73.690 de lei. Dintre acestea, 59 de sancțiuni, în valoare de 73.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse, celelalte fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 (n. r. –  tulburarea liniștii publice).

Jandarmii au verificat 129 persoane, aflate în 48 de locații, din 19 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 9 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.000 de lei.