O tânără din București este anchetată de polițiștii bistrițeni, după ce aceasta a înșelat un bătrân din Bistrița-Năsăud. Bucureșteanca l-a anunțat pe bărbat că a câștigat bunuri în valoare de 12.000 lei, în urma unei extrageri la o tombolă, și l-a convins să îi trimită o sumă de bani pentru a intra în posesia premiului. După câteva zile bărbatul și-a dat seama că a luat țeapă.

 

După circa două- săptămâni de cercetări, polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au reușit identificarea unei tinere de 28 de ani din municipiul București, care l-ar fi înșelat pe un bărbat din Bistrița-Năsăud.

În fapt, la data de 14 iunie 2017, un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Șieu, a fost contactat telefonic de către o persoană necunoscută care i-ar fi comunicat faptul că în urma unei extrageri la o tombolă a fost desemnat câștigătorul unui premiu, constând într-o tabletă și suma de 12.000 de lei.

Persoana necunoscută i-ar fi solicitat bărbatului din Șieu să transfere 2.250 de lei printr-un serviciu de trimitere rapidă a banilor, într-un cont indicat, persoana vătămată depunând banii solicitați, fără a intra ulterior în posesia «premiului»„, a explicat Diana Pintea, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în vedere stabilirii şi documentării întregii activităţi infracţionale a tinerei.