Atenționări meteo pentru Bistrița-Năsăud: ninsori moderate și viscol! Ce recomandă polițiștii bistrițeni

0
1

Începând din această seară, ora 20.00 și până pe data de 23 martie, ora 02.00, vor fi în vigoare atenționări care vizează ninsori moderate și viscol, emise și pentru unele zone din județul Bistrița-Năsăud, transmite IPJ Bistrița-Năsăud. 

 

Astfel, pentru prevenirea unor situaţii nedorite, precum accidentele grave sau blocajele în trafic, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu anvelope corespunzătoare sezonului rece.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni;

Totodată, trebuie asigurată o bună vizibilitate, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale;

Pentru a putea evita la timp eventuale incidente în trafic, este necesară păstrarea unei distanţe suficient de mare faţă de vehiculele dinainte; este indicat să se utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile polițiștilor rutieri aflați în trafic și să oprească doar în locurile special amenajate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.