BAC 2018, a doua sesiune! Peste 600 de absolvenți din Bistrița-Năsăud s-au înscris la examen

A început cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018, la care, în județul Bistrița-Năsăud, s-au înscris peste 600 de absolvenți de liceu.

 

Sesiunea august – septembrie 2018 a examenului de Bacalaureat începe cu probele scrise, programate după următorul calendar: 20 august – Limba şi literatura română, 21 august – Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului şi 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

În zilele de 24 și 27 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), urmată în 28 august de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B). Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se desfășoară în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 şi 31 august.

În județul Bistrița-Năsăud sunt două centre de examen: la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița și la Colegiul Tehnic „Infoel” Bistrița.

Evaluările competențelor lingvistice și digitale se vor desfășura la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistrița.

Centrul zonal de evaluare este la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 1 septembrie în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. În aceeași zi, între orele 12:00 şi 16:00, vor putea fi depuse contestații.

Rezultatele finale vor fi publicate în data de 6 septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.