Bărbat din Bistrița-Năsăud, reținut de polițiști pentru deținere ilegală de arme

Un bărbat din localitatea bistrițeană Monariu a fost reținut pentru 24 de ore după ce polițiștii au descoperit în locuința sa trei arme de vânătoare și muniție, pe care acesta le deținea fără drept. Bărbatul este acuzat acum de neresepctarea regimului armelor și munițiilor.

 

Poliția a fost sesizată, miercuri, despre faptul că un bărbat, de 46 ani din Monariu ar deține ilegal arme la locuința sa. În urma unor verificări, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au descoperit că bărbatul deține trei arme.

Conform IPJ Bistrița-Năsăud, este vorba despre două arme letale cu destinația vânătoare, o armă neletală cu aer comprimat supusă autorizării, aproximativ 400 gr de pulbere neagră, care face parte din categoria materialelor explozive, 34 cartușe, 63 de capse pentru inițiere, toate deținute ilegal și care au fost indisponibilizate de oamenii legii.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 ore de polițiști. Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunerea luării unei măsuri preventive, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și nerespectarea regimului materiilor explozive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.