Lina Monica Crăciun rămâne în arest preventiv! Magistrații CA Cluj au admis contestația procurorilor

Lina Monica Crăciun, femeia din Bistrița Bîrgăului, acuzată că și-ar fi ucis trei bebeluși după naștere rămâne în arest preventiv, după ce magistrații Curții de Apel Cluj au admis contestația Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. 

 

Pe 11 februarie, la Tribunalul Bistrița-Năsăud s-a judecat cererea de revocare a arestului preventiv, în condițiile în care expertiza cerută de avocatul acesteia nu demonstrează dacă bebelușii s-au născut vii – astfel încât să existe posibilitatea ca aceștia să fie uciși de Lina Monica Crăciun – ori s-au născut morți. Chiar dacă rezultatul expertizei îi este oarecum favorabil femeii, instanța a respins cererea de revocare a arestului preventiv, însă a decis plasarea Linei Monica în arest la domiciliu. Decizia nu a fost definitivă și a fost contestată la Curtea de Apel Cluj, atât de Lina Monica, cât și de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Magistrații clujeni s-au pronunțat astăzi și se pare că argumentele aduse de procurori au fost mai puternice, astfel încât au decis ca femeia din Bistrița-Bîrgăului să rămână mai departe după gratii.

„În baza art. 425^1 al. 7 pct. 2 lit. a din C.p.p. admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud împotriva încheierii penale nr. 17/J/11 februarie 2019 pronunţată de Tribunalul Bistriţa-Năsăud pe care o desfiinţează cu privire la dispoziţia de înlocuire a măsurii arestării preventive luată şi menţinută faţă de inculpata C.L.M şi rejudecând în aceste limite, în baza art. 362 al. 2 din C.p.p. cu aplicarea art. 208 al. 3 din C.p.p. rap. la art. 207 al. 4 din C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, pe care o menţine, faţă de inculpata C.L.M trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor prev. de art. 188 alin.1 C.p. şi omor calificat prev. de art. 188 alin.1,189 alin.1 lit.e C.p. (două fapte) toate cu aplic. art.199 alin.1 C.p., art. 77 lit.e C.p. şi art. 38 alin.1 C.p., deţinută în Penitenciarul Gherla.

Menţine dispoziile care nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art. 425^1 al. 7 pct. 1 lit. b din C.p.p. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpata CLM împotriva încheierii penale nr. 17/J/11 februarie 2019 pronunţată de Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Obligă inculpata la plata sumei de 100 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare din contestaţie, iar restul cheltuielilor rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 21 februarie 2019”, este decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.