Un bărbat din Josenii Bârgăului a ajuns în arest preventiv, după ce a fost extrădat de autoritățile din Spania. Acesta este cercetat pentru infracțiuni de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, din cauză că, în vara anului trecut, a trimis din Spania o armă de vânătoare unui alt bărbat, tot din Josenii Bârgăului.

 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au preluat, la data de 6 septembrie a.c., din Aeroportul Internațional Henri Coandă, un bărbat de 37 de ani, din Josenii Bârgăului, extrădat de autoritățile din Spania.

Față de acesta, Judecătoria Bistrița a emis în lipsă un mandat european de arestare la data de 16.09.2019, fiind dispusă măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile și, în prezent, acesta se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud.

Bărbatul este cercetat de polițiștii bistrițeni pentru săvârşirea infracțiunilor de contrabanda calificată și nerespectarea regimului armelor si munițiilor. În urma investigațiilor efectuate într-un dosar penal, aflat în instrumentarea polițiștilor Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a reieșit faptul că, în cursul lunii iunie 2019 acesta ar fi trimis din Spania o armă letală cu destinația vânătoare unui bărbat de 33 de ani, din Josenii Bârgăului. Arma a fost introdusă ilegal în țară, prin intermediul unei firme de transport.

Mai multe detalii AICI:

FOTO: Percheziții în Bistrița-Năsăud! Cinci bărbați, reținuți pentru braconaj, deținere ilegală de arme și contrabandă