Bistrița, ”Hai în pauza de mișcare”!

Municipiul Bistrița și alte 31 de orașe din România au intrat într-o competiție care își propune să atragă atenția asupra nevoii de mișcare ca soluție pentru stresul vieții cotidiene. În competiția intitulată ”Hai în pauza de mișcare”, cetățenii își pot susține orașul preferat postând pe Facebook și/sau Instagram o imagine sau un video în care arată cum fac mișcare.

Orașele care intră anul acesta în competiție, împărțite pe patru categorii, sunt: Arad, Craiova, Galați, Iași, Timișoara, Brașov, Ploiești, Cluj-Napoca, Bacău, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Mureș, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Alba Iulia, Reșița, Deva, Roman, Slatina, Bistrița, Vaslui, Târgoviște, Orăștie, Fălticeni, Câmpina, Alexandria, Mediaș, Sighetu Marmației, Lugoj, Turda.

În Bistrița, Asociația Tineri pentru Comunitate este partener local al festivalului Bucurie în Mișcare și împreună cu mai mulți colaboratori locali, cluburi sportive și ONG-uri, invită bistrițenii să susțină orașul.

Fiecare persoană care a împlinit 16 ani poate susține orașul în competiția ”Hai în pauza de mișcare!”, postând pe Facebook și/sau Instagram o imagine sau un video în care arată cum face mișcare.

Fiecare postare valorează 10 puncte, iar orașele care adună cel mai mare punctaj câștigă un festival „Bucurie în Mișcare”. Pașii campaniei sunt publicați pe site-ul www.bucurieinmiscare.ro.

Cele 12 festivaluri vor avea loc în perioada mai – iunie și presupun, în fiecare oraș, două zile cu zeci de activități în aer liber, demonstrații și concursuri diverse.

Anul acesta, proiectul „Bucurie în Mișcare” va fi prezent și în mediul rural, unde nu au loc evenimente care să promoveze mișcarea și un stil de viață sănătos. Asociația 11even, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Kaufland România, va facilita participarea unui număr de aproximativ 1000 de copii din mediul rural în cele 12 evenimente Bucurie în Mișcare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.