Bistrița-Năsăud, sub cod galben de ninsori. Câte zile durează avertizarea

În intervalul 13 ianuarie, ora 15 – 15 ianuarie, ora 08, județul Bistrița-Năsăud se află sub cod galben de ninsori. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vor cădea precipitații moderate cantitativ, mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat aria preciptațiilor, în general moderate cantitativ, va cuprinde vestul, nord-vestul și centrul țării. În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei.

Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Marți (15 ianuarie) și miercuri (16 ianuarie) vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în celelalte zone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.