Bistrița-Năsăud, sub cod galben de vânt și ninsori! Vezi de când

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare de cod galben de intensificări ale vântului și ninoare pentru majoritatea județelor din România, printre care și Bistrița-Năsăud. Alte șase județe – Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu – se află sub cod portocaliu de vânt.

Potrivit ANM, la munte, îndeosebi la peste 1.500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1.800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.
Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

În zonele mai joase de relief, în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.
În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), v
ântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

Pentru județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, ANM a emis avertizări de cod portocaliu de vânt, pentru 24 octombrie între orele 12 – 19. Potrivit sursei citate, în județele mai sus menționate, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.