Un bărbat din Bistrița-Năsăud, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de sclavie, a fost prins de polițiști. Acesta a fost reținut și urmează să fie dus în fața instanței  în vederea luării măsurilor legale.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat, luni, un bărbat de 45 ani, din Reteag, care era urmărit internațional.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, bărbatul fiind condamnat la executarea unei pedepse de 5 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de sclavie.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj l-au reținut pe bărbat pentru 24 ore, iar astăzi acesta va fi instanței, în vederea luării măsurilor legale.

În prezent acesta se află încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistriţa-Năsăud.