Bistrița-Năsăud, sub o nouă avertizare meteo de COD GALBEN de ploi și vijelii! Vezi câte zile durează

Administrația Națională de Meteorolgie a lansat, luni, o avertizare de COD GALBEN pentru majoritatea județelor, inclusiv Bistrița-Năsăud, începând de luni 17 iunie, ora 10 până miercuri 19 iunie, ora 23. Fenomenele vizate sunt manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

 

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, inclusiv în județul Bistrița-Năsăud. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină, anunță meteorologii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.


Îndeosebi luni, 17 iunie, în intervalul orar 12.00 – 23.00, disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.