Bistrițean prins în timp ce comercializa ilegal circa 40.000 de petarde

Un bărbat din Bistrița-Năsăud s-a ales cu dosar penal, în a treia zi de Crăciun, după ce a fost prins de jandarmi în timp ce comercializa ilegal materiale pirotehnice în apropierea gării din localitatea Șintereag. Oamenii legii au confiscat de la bărbat aproape 40.000 de bucăți de petarde.

 

În această după-amiază, un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din localitatea bistrițeană Caila, a fost surprins de jandarmi în timp ce comercializa ilegal nu mai puțin de  38.610 bucăți de petarde, în apropierea gării CFR din comuna Șintereag. Acestuia i-a fost întocmit dosar conform art 37, lit. a și lit. b din Legea 126/1995.

Bărbatul a fost surprins în timp ce comercializa produse pirotehnice de diferite mărimi și dimensiuni. Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării. Vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoane juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile amenajate, în condiţiile legii„, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, Georgeta Cășvan.

De asemenea, în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze mai atent copiii, deoarece sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Jandarmii bistriţeni vor executa în continuare astfel de actiuni„, mai avertizează purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.